I Den Här Artikeln:

Den intjänade inkomstskatten, eller EITC, är en skatteförmån för låginkomstpersoner och familjer, som syftar till att ge extra ekonomiskt stöd. Kvalifikationer och förmånens storlek beror på hur mycket skattebetalaren tjänar, vilken typ av inkomst han får, hur många barn han bryr sig om och sin civilstånd.

Steg

Bestäm om du har tjänade intäkter. Intjänad inkomst är någon beskattningsbar inkomst som du får från att arbeta. De två sätten att få inkomst är att arbeta för någon som betalar dig eller arbetar i ett företag du äger. Intäkter som du får från ränta, pensioner och socialförsäkring betraktas inte som arbetsinkomst. Ett undantag från denna regel är om du har funktionshinder och får invaliditetspension. Om så är fallet är dessa förmåner löneinkomst tills du når minsta pensionsålder, då är dessa förmåner inte längre ansedda som arbetsinkomst. Om du inte har någon förvärvsinkomst, kvalificerar du dig inte för skattelättnaden.

Steg

Bestäm om din inkomst är under EITC Income limits. Hushåll som tjänar mer än en viss summa pengar är inte berättigade till EITC. Vid tidpunkten för offentliggörandet sträcker sig gränserna från 13.660 dollar för en person som lämnar in separat med inga kvalificerade barn till 49,078 dollar för ett par arkivering tillsammans med tre eller fler kvalificerade barn. Dessutom måste din investeringsinkomst vara $ 3,150 eller mindre för året.

Steg

Bedöm om ditt barn, om du har en, uppfyller EITC-kriterierna. Ditt barn måste ha ett giltigt socialt säkerhetsnummer och måste också vara din son, dotter, adoptivbarn, stiftbarn, fosterbarn, bror, syster eller barnbarn. Barnet måste vara yngre än dig, och antingen under 19 år, yngre än 24 år och en heltidsstudent eller inaktiverad. Barnet måste ha bott med dig i USA i mer än ett halvår. Om du har intjänade intäkter mindre än skatteårets begränsning för din speciella situation, kvalificerar du dig till EITC.

Steg

Bestäm om du kvalificerar dig utifrån arbetarens regler om du inte har ett barn. Du, och din make om gift, måste ha bott i USA i mer än hälften av skatteåret. Du eller din make måste vara mellan 25 och 65 år. Slutligen kan du och din make inte kvalificeras som någon annans beroende. Om du uppfyller dessa kriterier och har intjänade intäkter mindre än skatteårets begränsning för din speciella situation, kvalificerar du dig till EITC.


Video: