I Den Här Artikeln:

En utländsk arbetstagare kan få visum för att arbeta i USA genom arbetsgivarsponsoring genom en process som kallas "arbetscertifiering". Du kan dock inte ansöka om visum för att arbeta i USA tills du hittar en arbetsgivare som är villig att sponsra dig och agera som framställare i ansökan. Att erhålla ett visum är utmanande men det är möjligt om du har rätt kompetensuppsättning.

visum

Företagen hyr ofta utländska arbetstagare men måste följa etablerade protokoll. Ett företag måste göra framställan på uppdrag av en utländsk arbetare för att han ska få visum. Arbetsgivaren blir en sponsor för arbetstagaren, vilket ger honom rätt att arbeta inom USA under en viss tidsperiod tills hans visum utgår. Han måste återvända till sitt hemland när hans visum upphör eller hitta en annan arbetsgivare som är villig att anställa honom. U.S. Department of Labor utfärdar arbetsvisum över vissa kategorier. Till exempel kräver en H-1B-visum arbetstagare i specialutbildningar med minst en kandidatexamen. Däremot tillåter nonimmigrant-visum som turist- och studentvisum dig att stanna i USA för endast en kort varaktighet.

Framstående lönebestämmelse

I ett försök att effektivisera ansökningsförfarandet ändrade arbetsdepartementet förfarandena för att få arbetskertifiering. För att påbörja processen måste en arbetsgivare få en rådande lönesättning från DOL med ett online-system som heter iCert. PWD bestämmer lönesatsen baserat på olika arbetsbeskrivningar. En arbetsgivare måste betala 100 procent eller mer av PWD.

Rekrytering

Även om ett företag kanske vill anställa en utländsk arbetare, enligt arbetsreglerna, måste den göra en trovärdig insats för att fylla positionen med en amerikansk arbetare efter att ha erhållit PWD. Företaget måste annonsera och rekrytera för positionen i USA först. Om rekryteringsansträngningar misslyckas med att landa en amerikansk arbetstagare, kan företaget lämna in en PERM-arbetsansökan till DOL. Beslutsramen ska vara 45 till 60 dagar men kan ta upp till ett år.

Visa Sponsring

Först efter arbetscertifieringsgodkännandet kan arbetsgivaren och utländsk arbetare gå vidare till viseringsförfarandet. Vid godkännande av framställningen måste den utländska arbetstagaren ansöka om ett grönt kort genom en anpassningsprocess, om han redan är juridiskt i USA eller en konsulär process för en invandrare som kommer från utlandet.

undantag

I vissa fall behöver en invandrararbetare inte ansöka om arbetscertifiering innan han ansöker om ett grönt kort. Arbetstagare som klassificeras som "anställningens första preferens", som de som har extraordinära talanger eller färdigheter inom konst, vetenskap, företag och utbildningsområden, är undantagna från arbetscertifieringsprocessen.


Video: Registrera reseräkning i Visma Resa & Utlägg